Matematik
differentialligning
13. april 2008 af
chlo (Slettet)
Hej...Har lige en opgave med diff. ligning som ikke lige er min stærke side
Til beskrivelse af sammenhængen mellem antal dyr N og tiden t i en population benyttes ofte den relative væksthastighed 1/N gange dN/dt.
I opgaven er der så en tabel der viser nogle sammenhørende værdier af tiden og den relative væksthastighed
a) her skal man bestemme en lineær funktion til tabellens data. Den er f(x)= -0,01257*x +0,277
b) Benyt overstående til at opstille den diff.ligning til bestemmelse af antal dyr N som funktion af tiden t.
Skal man så bruge den funktion man lige har fundet, eller skal man også bruge den relative væksthastighed. Og hvordan gør man det?
Til beskrivelse af sammenhængen mellem antal dyr N og tiden t i en population benyttes ofte den relative væksthastighed 1/N gange dN/dt.
I opgaven er der så en tabel der viser nogle sammenhørende værdier af tiden og den relative væksthastighed
a) her skal man bestemme en lineær funktion til tabellens data. Den er f(x)= -0,01257*x +0,277
b) Benyt overstående til at opstille den diff.ligning til bestemmelse af antal dyr N som funktion af tiden t.
Skal man så bruge den funktion man lige har fundet, eller skal man også bruge den relative væksthastighed. Og hvordan gør man det?
Svar #1
13. april 2008 af peter lind
Du skal sætte den relative væksthastighed(brug den definition du angiver i tråden)=-0,01257*t +0,277
Svar #2
13. april 2008 af chlo (Slettet)
Sådan her:
N'(t)=-0,01257*t+0,277
eller
1/N*dN/dt = -0,01257*t+0,277
N'(t)=-0,01257*t+0,277
eller
1/N*dN/dt = -0,01257*t+0,277
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
