Matematik

fordoblingskonstant

13. april 2008 af baloon (Slettet)
Hej,
Er gået i stå med følgende opgave:

Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2 %, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1 %.

a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkingstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960?

Har vi så punkterne (0,2) og (44,1) og må man antage at det er en eksponentiel udvikling?

mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Slå op i din formelsamling og find formlen for fordoblingskonstant.
Jeg hjælper lidt ved at oplyse at a=(1+0,02)=1,02

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #3
13. april 2008 af baloon (Slettet)


okay tak, dvs.

log(2) / 1,02 = 35,0 år.

Svar #4
13. april 2008 af baloon (Slettet)

Og tak for linket mathon, det er nogle gode huskeregler

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af mathon

...nok nærmere
log(2)/log(1,02) = 35,0
hvad
du vel også mente...

Svar #6
13. april 2008 af baloon (Slettet)

nå, ja selvfølgelig, tastefejl

Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.