Matematik
parallel tangent
06. september 2004 af
harlequin (Slettet)
jeg roder men en opg hvor jeg skal finde en parallel tangent til ligningen:
f(x)=1/(X-2)
t1: Y=-0,25*x+5/9
t2: Y=-0,25*x+b
hvordan finder jeg b?
f(x)=1/(X-2)
t1: Y=-0,25*x+5/9
t2: Y=-0,25*x+b
hvordan finder jeg b?
Svar #1
06. september 2004 af JulieJense (Slettet)
Kender du et punkt, som tangenten t2 går i gennem?
Svar #2
06. september 2004 af Mads^^ (Slettet)
Jaeh... Jeg går ud fra at i lige har lært at differentiere :)
Hvad er det lige differentialkvotient betyder? Det er noget med hældningskvotient...
Du skal nok differentiere og sætte dit differentierede udtryk lig -0,25 for at finde ud af hvor funktionen har hældningen -0.25 og du kan så finde ud af hvad b er ved at indsætte y og x i din tangent og isolerer b.
Hvad er det lige differentialkvotient betyder? Det er noget med hældningskvotient...
Du skal nok differentiere og sætte dit differentierede udtryk lig -0,25 for at finde ud af hvor funktionen har hældningen -0.25 og du kan så finde ud af hvad b er ved at indsætte y og x i din tangent og isolerer b.
Skriv et svar til: parallel tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
