Matematik
Lineær Funktion
15. april 2008 af
KoldigeLars (Slettet)
Hvad kan man egentlig sige om "anvendelse" af lineær funktioner..
udover der kan skabe en sammenhæng mellem forskellige værdier.
og er der ikke nogle der har nogle ekspempler fra hverdagen hvor man kan snakke om lineær funktioners anvendelse? ..
Samtidig hvorfor er det at man bruger monotoniforhold?
udover der kan skabe en sammenhæng mellem forskellige værdier.
og er der ikke nogle der har nogle ekspempler fra hverdagen hvor man kan snakke om lineær funktioners anvendelse? ..
Samtidig hvorfor er det at man bruger monotoniforhold?
Svar #1
15. april 2008 af mathon
alle sammenhænge, hvor forholdet mellem ændringen af to variable størrelser, x,y, er konstant
delta_y/delta_x = k(onstant)
(y-yo)/(x-xo) = a
y = ax + (yo-a*xo)
y = ax + b
endvidere kan y = ax + b "tolkes " som noget variabelt, ax plus noget "fast", b
leje af bil: fast afgift uanset kørt km-tal plus en km-takst
12 kr pr km plus 400 kr
samlet pris = km-beløb plus fast afgift
.........y ......=.... 12*x .....+.....400
fjernvarmeregnskab elller lignende...
delta_y/delta_x = k(onstant)
(y-yo)/(x-xo) = a
y = ax + (yo-a*xo)
y = ax + b
endvidere kan y = ax + b "tolkes " som noget variabelt, ax plus noget "fast", b
leje af bil: fast afgift uanset kørt km-tal plus en km-takst
12 kr pr km plus 400 kr
samlet pris = km-beløb plus fast afgift
.........y ......=.... 12*x .....+.....400
fjernvarmeregnskab elller lignende...
Skriv et svar til: Lineær Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
