Kemi

Hjælp til ligevægtskonstanten...!

06. september 2004 af melis@ (Slettet)
Ligevægtskonstanten Kc for ligevægten:

H2(g) + CO2(g) -> H2O(g) + CO2(g)

har ved 720 grader værdien 1,6.
I en beholder på 100 L findes ved 720 grader 0,50 mol hydrogen og 1,00 mol carbondioxid i blanding med 1,50 mol vand og 2,00 mol carbonmonoxid.

a) Beregn reaktionsbrøken Yc.

b) I hvilken retning forløber reaktionen?

c) Beregn stofmængden for hver af de fire gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.

mit bud:
a) er det sådan [H2 * CO2] / [H2O * CO2] og så hvad.............??

c) forstår ikke denne opg!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2004 af Damon (Slettet)

[A]=n/V

[H2]=0,50mol/100 L = 0,005 M
[CO2]=1,00mol/100L = 0,010 M
[H2O]=1,50mol/100L = 0,015 M
[CO]=2 mol / 100 L = 0,020 M

([H2O]*[CO])/([H2]*[CO2]) = Yc

Så indsætter du værdierne i reaktionsbrøken.

Svar #2
06. september 2004 af melis@ (Slettet)

ok mange tak:)!!! hvilken formel skal jeg bruge i opg c?...????

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2004 af frodo (Slettet)

Er det ikke en forkert reaktion du har opskrevet?? Der indgår da ikke noget carbonmonooxid, som du skriver i en af opgaverne!

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2004 af Damon (Slettet)

b) hvis reaktionsbrøken er mindre end Kc vil den dominerende reaktionsretning være mod højre.

hvis reaktionsbrøken er større end Kc vil den dominerende reaktionsretning være mod venstre.

Svar #5
06. september 2004 af melis@ (Slettet)

#3.nej det er ikk en forkert reaktion . Der stod sådan i opgaven.......

#4. jo ved det godt, men opg c, som lyder:
Beregn stofmængden for hver af de fire gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.

forstår jeg ikk hva jeg ska gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2004 af Damon (Slettet)

Hvis du har Helge Myginds Kemi 2000 så kig på eksempel 2 side 32.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2004 af Damon (Slettet)

Nej eksempel 3 side 36

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2004 af Cohn (Slettet)

Frodo har da ret i at reaktionsskemaet er opskrevet forkert!

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2004 af Damon (Slettet)

Ja. Der er 2 carbonmdioxid i den opskrevede reaktion, men der er opgivet stofmængder for carbonmonooxid og carbondioxid.

I den reaktionsbrøk jeg har opskrevet er jeg gået ud fra at du har skrevet forkert på produktsiden.

Svar #10
06. september 2004 af melis@ (Slettet)

ups, sorry!!!!
reaktionsskemaet er opskrevet forkert!

Ligevægtskonstanten Kc for ligevægten er det rigtige:

H2(g) + CO2(g) -> H2O(g) + CO(g)
skal jeg så bare sige [H2]=0,50mol/100 L = 0,005 M
[CO2]=1,00mol/100L = 0,010 M
[H2O]=1,50mol/100L = 0,015 M
[CO]=2 mol / 100 L = 0,020 M

([H2O]*[CO])/([H2]*[CO]) = Yc

ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2004 af Damon (Slettet)

([H2O]*[CO])/([H2]*[CO2]) = Yc

Svar #12
07. september 2004 af melis@ (Slettet)

Hej...... jeg har problemer med denne

opg c):
Beregn stofmængden for hver af de fire gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig....??
jeg har kigget på eksemplet 3 på side 36.... men kan ikk finde ud af det!!!
håber der er nogen der kan kigge på det og hjælpe, for jeg skal aflevere afleveringen imorgen og mangler kun denne besvarelse......

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2004 af Kemi-fisk (Slettet)

Den vil jeg også gerne se... Kan ikke få det til at passe, da en koncentration bliver negativ når x-værdien bruges. Og det er den "rigtige" af x-værdierne.

Side 36 hjalp ikke specielt...


Svar #14
07. september 2004 af melis@ (Slettet)

ok:(

Skriv et svar til: Hjælp til ligevægtskonstanten...!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.