Kemi
Stofmængdekoncentration
15. april 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Godeftermiddag, jeg har nogle kemi opgaver, som driller:)
2. En saltopløsning har en stofmængdekoncentration på 0,250mol/L. Til et forsøg skal der bruges 0,100mol NaCl. Hvor stort et volumen skal der hældes op af opløsningen?
4. 150mL 2,0mol/L svovlsyre fortyndes til et volumen på 450mL. Hvor stort er koncentrationen af svovlsyre efter fortyndingen?
5. Beregn den aktuelle koncentration af kobber(ll)ioner og af nitrat i en 0,12mol/L opløsning af Cu(NO3)2?
På forhånd mange tak.
2. En saltopløsning har en stofmængdekoncentration på 0,250mol/L. Til et forsøg skal der bruges 0,100mol NaCl. Hvor stort et volumen skal der hældes op af opløsningen?
4. 150mL 2,0mol/L svovlsyre fortyndes til et volumen på 450mL. Hvor stort er koncentrationen af svovlsyre efter fortyndingen?
5. Beregn den aktuelle koncentration af kobber(ll)ioner og af nitrat i en 0,12mol/L opløsning af Cu(NO3)2?
På forhånd mange tak.
Svar #2
15. april 2008 af Riemann
Du skal bruge at stofmængden er antallet af mol pr liter.
dvs.,
C = n/V
hvor n er stofmængden, V er volumenet og C er koncentrationen.
i "2." er C=0.250 mol/L og n=0.100 mol. Ved at bruge den formel jeg netop har opskrevet kan V findes.
4.
Udregn stofmængden i oplæsningen på 150 mL. Efter fortyndingen er stofmængden det samme, men V har ændret sig fra 0.150 L til 0.450 L.
5.
Hint:
Når stoffet opløses sker det således
Cu(NO3)_2 -> Cu^{2+} + 2 NO3^{-}
dvs.,
C = n/V
hvor n er stofmængden, V er volumenet og C er koncentrationen.
i "2." er C=0.250 mol/L og n=0.100 mol. Ved at bruge den formel jeg netop har opskrevet kan V findes.
4.
Udregn stofmængden i oplæsningen på 150 mL. Efter fortyndingen er stofmængden det samme, men V har ændret sig fra 0.150 L til 0.450 L.
5.
Hint:
Når stoffet opløses sker det således
Cu(NO3)_2 -> Cu^{2+} + 2 NO3^{-}
Svar #3
15. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
i nummer 2 hedder formlen så ikke V=n/c når det er V vi skal finde
Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
