Kemi
Hvad er..
15. april 2008 af
Anything (Slettet)
Jeg har to delopgaver, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.
c) Hvad er [Ba^2+] og [Cl^-] i 0,15M BaCl2?
e) Hvad er [Al^3+] og [SO4^2-] i 0,050M Al2(SO4)3?
En som vil hjælpe?
c) Hvad er [Ba^2+] og [Cl^-] i 0,15M BaCl2?
e) Hvad er [Al^3+] og [SO4^2-] i 0,050M Al2(SO4)3?
En som vil hjælpe?
Svar #1
15. april 2008 af Anything (Slettet)
Er c'eren) [Ba^2+]=0,15M og [Cl^-]=0,3
Og
e'eren) [Al^3+]=0,1 og [SO4^2-]=0,35?
.. Eller er det forkert?
Og
e'eren) [Al^3+]=0,1 og [SO4^2-]=0,35?
.. Eller er det forkert?
Svar #2
15. april 2008 af mathon
c)
BaCl2 --> Ba^(2+) + 2Cl^(-), hvoraf ses, da BaCl2 er 100% ioniseret
[Ba^(2+)] = [BaCl2] = 0,15 M
og
[Cl^(-)] = 2*[BaCl2] = 2*(0,15 M) = 0,30 M
e)
Al2(SO4)3 --> 2Al^(3+) + 3SO4^(2-), hvoraf ses, da Al2(SO4)3 er 100% ioniseret
[Al^(3+)] = 2*[Al2(SO4)3] = 2*(0,050 M) = 0,100 M
og
[SO4^(2-)] = 3*[Al2(SO4)3] = 3*(0,050 M) = 0,150 M
BaCl2 --> Ba^(2+) + 2Cl^(-), hvoraf ses, da BaCl2 er 100% ioniseret
[Ba^(2+)] = [BaCl2] = 0,15 M
og
[Cl^(-)] = 2*[BaCl2] = 2*(0,15 M) = 0,30 M
e)
Al2(SO4)3 --> 2Al^(3+) + 3SO4^(2-), hvoraf ses, da Al2(SO4)3 er 100% ioniseret
[Al^(3+)] = 2*[Al2(SO4)3] = 2*(0,050 M) = 0,100 M
og
[SO4^(2-)] = 3*[Al2(SO4)3] = 3*(0,050 M) = 0,150 M
Skriv et svar til: Hvad er..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
