Studievejledning

Manglende undervisning

15. april 2008 af blackduck (Slettet)
Er der nogen som er bekendt med hvilke juridiske retningslinjer (eller blot gængs praksis) der hersker omkring opfyldelse af timetallet i bekendtgørelsen? Nu kan jeg med ret få skoledage tilbage med nogenlunde sikkerhed vurdere, at jeg i nogle fag kommer til i 3.g at have under 90% af "årsnormen".

Ikke at jeg klager, men kan min skole egentlig tillade sig dette? Er det helt op til skolen selv at sætte grænsen for hvor mange timer der kan aflyses, eller er der en alment gældende regel/grænse? Og i så fald, gælder denne grænse da pr. år eller er det samlet over alle tre år? For jeg skal da ikke kunne afvise (det kan ikke ses på skolens intranet), hvorvidt jeg i de omtale fag har været tæt på 100% af årsnormen i de to foregående år. Men umiddelbart syntes jeg det er lidt voldsomt hvis timetallet må overskrides med 10%. Det er jo nok til at smide en elev ud af gymnasiet ;=)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2008 af Romulus (Slettet)

Jeg er ret overbevist om, at du har krav på minimum 90 %, og det SKAL opfyldes af skole samt lærer..

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2008 af Occulta (Slettet)

Hvis det er treårige fag, tror jeg, det er meget svært (i hvert fald som elev) at gennemskue, om timetallet er overholdt.
Hvorfor ikke spørge de pågældende lærere?

Svar #3
19. april 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Det har jeg skam også gjort, men fik her blot at vide, at man forsøgte at komme så tæt på årsnormen som overhovedet muligt. Jeg oprettede dette spørgsmål for at høre, om nogen kendte til hvad man fra centralt hold opfattede som "tæt på". Men der syntes ikke rigtig at være nogen bestemmelser for det, og jeg vil da heller ikke brokke mig over for få undervisningstimer...

Skriv et svar til: Manglende undervisning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.