Kemi
mol/L
06. september 2004 af
Sofies (Slettet)
Hej...
Jeg har en opgave der lyder: i 3 L demineraliseret vand hældes 200mL saltsyre med koncentrationen 4 mol/L. Hvad bliver koncentrationen af den fremstillede saltsyreopløsning.
Jeg har selv fået det til 3,333. Passer det? Hvis ikke hvordan udregner man det så?
Jeg har en opgave der lyder: i 3 L demineraliseret vand hældes 200mL saltsyre med koncentrationen 4 mol/L. Hvad bliver koncentrationen af den fremstillede saltsyreopløsning.
Jeg har selv fået det til 3,333. Passer det? Hvis ikke hvordan udregner man det så?
Svar #1
06. september 2004 af frodo (Slettet)
c(før)*v(før)=c(efter)*v(efter) <=> c(efter)=c(før)*v(før)/v(efter)=4M*0,2L/3L = 0,8/3=0,267 M
Det er hvad Jeg får.. Og mener desuden det er den rigtige fremgangsmåde, så jeg vil sige at dit resultat er forkert"
Det er hvad Jeg får.. Og mener desuden det er den rigtige fremgangsmåde, så jeg vil sige at dit resultat er forkert"
Svar #2
06. september 2004 af Damon (Slettet)
n(HCl)=c*V=0,20 L * 4 mol/L = 0,8 mol
V(samlet) = 3L + 0,20 L = 3,2 L
c(ny opløsning)= n/V = 0,8 / 3,2 L = 0,25 mol/L
V(samlet) = 3L + 0,20 L = 3,2 L
c(ny opløsning)= n/V = 0,8 / 3,2 L = 0,25 mol/L
Svar #3
06. september 2004 af frodo (Slettet)
ja det var vist bedre.. Glemta at tage højde for volumenændring!!
Skriv et svar til: mol/L
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
