Matematik

i en trekant ABC . . . .

15. april 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)
i en trekant ABC er |BC|=(4/3) og |AC|= 2|AB|

a) (tegn en model af trekanten)"har gjort" og bestem vinkel A

b) bestem |AB|, når hb=4

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af milsen1989 (Slettet)

Benyt cosinus-relationerne med sidelængderne c, 2c og 4/3c. I dine beregninger kan du forkorte c væk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af mathon

a = (4/3)c
b = 2c

A = cos^-1[(b^2+c^2-((4/3)c)^2)/(2bc)] = cos^-1[((2c)^2+c^2-a^2)/(2(2c)c)] =
cos^-1[29/36] = 36,3361°

h_b = c*sin(A), hvoraf

c = h_b/sin(A) = 4/sin(36,3361°)

Skriv et svar til: i en trekant ABC . . . .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.