Matematik
differentialligning
15. april 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
En beholder med lodrette sider fyldes med vand. Tilførslen af vand er styret så tilløbshastigheden er proportional med maskimalhøjden minus den aktuelle vandhøjde.
Indfør relevante variabelnavne, og opstil en differentialligning for vandhøjden
kan det passe at vandhøjden er y, maksinakhøjde er yo og tilløbshastighed er en konstant k, så y'=k*(y-yo)?
Indfør relevante variabelnavne, og opstil en differentialligning for vandhøjden
kan det passe at vandhøjden er y, maksinakhøjde er yo og tilløbshastighed er en konstant k, så y'=k*(y-yo)?
Svar #1
15. april 2008 af sigmund (Slettet)
De aktuelle vandhøjde kan du godt kalde for y, og den maksimale for y0. Tilløbshastigheden er så y', som er proportional med y0-y; proportionalitetskonstanten kan du kalde k. Differentialligningen er således y' = k*(y-y0).
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
