Kemi

Ionkoncentration. Hjælp.

15. april 2008 af Anything (Slettet)
Opgave 90) Vi betragter en opløsning, der både indeholder CaCl2 og AlCl3. De to stoffers koncentrationer er henholdsvis 0,020M og 0,030M. Angiv de aktuelle ionkoncentrationer i opløsningen.

Er det så bare:
CaCl2. [Ca^2+]=0,020M og [Cl^-]=0,040M.

AlCl3. [Al^3+]=0,030M og [Cl^-]=0,090M.

Eller, er det ikke dette, der menes med opgaven?

Svar #1
15. april 2008 af Anything (Slettet)

Please, hjælp.

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Næsten rigtigt. Men prøv at se på koncentrationen af Cl^-. De to stoffer bidrager med hhv 0,09M og 0,04M af det. Altså har du i alt......

Svar #3
15. april 2008 af Anything (Slettet)

#2 Det forstår jeg ikke?

Svar #4
15. april 2008 af Anything (Slettet)

Jeg skal vel ikke skrive [Cl^-] sammenlagt? Sådan lyder spørgsmålet i hvert fald ikke i mine ører. Men måske?

Svar #5
15. april 2008 af Anything (Slettet)

.. Eller skal jeg skrive nederst;
Dvs. at der i alt er 0,130M Chloridioner? (:

Svar #6
15. april 2008 af Anything (Slettet)

.. Jeg ønsker bare et "rigtigt" eller "forkert"-respons på opgaven, tak.

Skriv et svar til: Ionkoncentration. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.