Kemi

B1-vitamin

16. april 2008 af Klodsinen (Slettet)
- Er der nogen, der kan forklare hvorfor mennesker, som mangler B1-vitamin, har forøget koncentration af både stof A og B i kroppen, da følgende sker

Forenklet udsnit af carbohydratomsætningen i kroppen:

C6H12O6 --> H3C-(O=)c-c(=0)-OH (A) Denne stof A kan omdannes på to måder

Enten ligevægt til stof B H3C-OH-CH-C(=O)-OH

eller til H3C-C(=O)-SCoA

Håber det er forståeligt hvilke stoffer det er, det er lidt svært at gengive

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2009 af mia081 (Slettet)

I tilfælde af, at kroppen mangler B1-vitamin, vil der ikke blive dannet det coenzym der får reaktion II til at forløbe. Kroppen vil dog stadig få C6H12O6 fra den mad vi spiser og sukkeret vil blive omdannet til stof A. Stof A kan dog stadig ikke reagere videre i reaktion II pga. af manglen på coenzym. Men stof A kan reagere videre til stof B. Efter lang tid vil der opstå en ligevægt mellem stof A og stof B, og koncentrationen af begge stoffer vil derfor være forøget.

Håber du forstår :D


Skriv et svar til: B1-vitamin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.