Kemi
Hjælp - aldehyder og ketoner
16. april 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej Alle.
Jeg har to ting jeg skal bruge hjælp til.
1) Hvorledes tegner man hex-2-en-1-ol, kan i forklare mig, hvordan den ser ud?
2) Hvordan afgøre jeg hvilke af disse forbindelser der er aldehyder og hvilke der er ketoner.. Og hvad hedder hver enkelt forbindelse?
1: CH3(CH2)2CHO
2: CH3CH2COCH2CH3
3: CH3CH2CH(CH3)CH(CH2CH3)CHO
3: C7H11O
Det er ikke noget der skal afleveres eller lignende, så håber i gider hjælpe.
MAnge Hilsner.
Jeg har to ting jeg skal bruge hjælp til.
1) Hvorledes tegner man hex-2-en-1-ol, kan i forklare mig, hvordan den ser ud?
2) Hvordan afgøre jeg hvilke af disse forbindelser der er aldehyder og hvilke der er ketoner.. Og hvad hedder hver enkelt forbindelse?
1: CH3(CH2)2CHO
2: CH3CH2COCH2CH3
3: CH3CH2CH(CH3)CH(CH2CH3)CHO
3: C7H11O
Det er ikke noget der skal afleveres eller lignende, så håber i gider hjælpe.
MAnge Hilsner.
Svar #1
16. april 2008 af Da-ted (Slettet)
6 C-atomer med en dobbeltbinding mellem 2. og 3. C-atom fra den ende hvor OH-gruppen sidder (den sidder på første C-atom)
Keton indeholder en carbonylgruppe (C=O, som er bundet til et carbonatom på hver side af C-atomet i carbonylgruppen) og ser sådan her ud: C=OC
Aldehyd indeholder en carbonylgruppe bundet til et H og ser således ud: RCHO
1 er altså aldehyd mens 2 er keton
Keton indeholder en carbonylgruppe (C=O, som er bundet til et carbonatom på hver side af C-atomet i carbonylgruppen) og ser sådan her ud: C=OC
Aldehyd indeholder en carbonylgruppe bundet til et H og ser således ud: RCHO
1 er altså aldehyd mens 2 er keton
Skriv et svar til: Hjælp - aldehyder og ketoner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
