Kemi

Koncentration.

16. april 2008 af Anything (Slettet)
Jeg sidder fast i denne opgave:
3,312g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 liter. Beregn koncentrationen af Pb(NO3)2 og angiv [Pb^2+] og [NO3^-].

Jeg aner simpelthen ikke hvilke formler jeg skal bruge, selvom C=n/V er oplagt, så synes jeg ikke, jeg har tallene at indsætte. Og jeg aner ikke, hvordan jeg finder dem uden informationer? En som vil hjælpe?

Jeg har en teori om at 3,312g skal omregnes til mL? Men jeg har ingen anelse.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af sveegaard (Slettet)

1) Omregn massen til stofmængde (brug m = n*M hvor M er molarmassen)

2) Så kan du regne konc. som stofmængde/volumen

3) Ved aktuel koncentration skal du kigge lidt på forholdet mellem ionerne...

Svar #2
16. april 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, til din delhalløj 1, hvordan regner jeg så n? Altså, hvad er n? Jeg ved godt det er stofmængde, men arg.

m = n*M <=> m = n*331,22g/mol.
Jeg aner jo ikke, hvad n er?

Svar #3
16. april 2008 af Anything (Slettet)

Én som gider hjælpe med n? ^_^

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2008 af sveegaard (Slettet)

m = n*M <=> n = m/M = 3,312 g / 331,22 g/mol = .... (regn selv ;)

Svar #5
16. april 2008 af Anything (Slettet)

Så hedder koncentrationen jo
c = 0,0099993961717288 / 1 liter?! Eller? :)

Svar #6
16. april 2008 af Anything (Slettet)

eller skal man omregne liter? Ellers giver det jo nærmest det samme?ô
Det er sidste spørgsmål. ^_^

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2008 af Musa1989 (Slettet)

Beregn stofmængden, som #4 har angivet. Stofmængden har enheden mol. Koncentrationen finder du ved at dividere stofmængden med opløsningens volumen (som er 1L)
Der kommer til at stå c = x mol / 1L = x (mol/L) = x M, hvor x er stofmængden af blynitrat

Skriv et svar til: Koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.