Matematik
befolkningstilvækst
18. april 2008 af
Karneol (Slettet)
Oplyst:
antallet af indbyggere i en kommune kan beskrives ved 1000*f(t)
t = antal år efter 1990
f(t)= 0,0020t^3 - 0,1132t^2 + 1.5412*t + 27
Opgave: Bestem f'(20) - (jeg formoder, der menes befolkningstilvæksten efter 20 år)
Jeg har forsøgt at sige f'(20) - f'(1):
(0.020x20^3 - 0,1132x20^2 + 1.15412x20 + 27) - (0,020x1^3 - 0,1132x1^2 + 1,15412x1 + 27)
Mit facit bliver -0,47, og det skal give 0,59
Hvad gør jeg forkert ?
Opgaven hører til i kapitlet om differentialkvotient
antallet af indbyggere i en kommune kan beskrives ved 1000*f(t)
t = antal år efter 1990
f(t)= 0,0020t^3 - 0,1132t^2 + 1.5412*t + 27
Opgave: Bestem f'(20) - (jeg formoder, der menes befolkningstilvæksten efter 20 år)
Jeg har forsøgt at sige f'(20) - f'(1):
(0.020x20^3 - 0,1132x20^2 + 1.15412x20 + 27) - (0,020x1^3 - 0,1132x1^2 + 1,15412x1 + 27)
Mit facit bliver -0,47, og det skal give 0,59
Hvad gør jeg forkert ?
Opgaven hører til i kapitlet om differentialkvotient
Skriv et svar til: befolkningstilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
