Kemi

Arsen i drikkevand

18. april 2008 af stræber87 (Slettet)
Jeg mangler virkelig hjælp til hele opgaven...

jeg er helt ny herinde hvordan får jeg lavet et link til opgaven så i kan se hvad det drejer sig om?

Svar #1
18. april 2008 af stræber87 (Slettet)

Her kommer lige det første spørgsmål

Grænseværdien for arsen blev i december 1003 nedsat fra 50 µg/L til 5µg/L i drikkevand som sendes ud fra vandværkerne…. Den maksimale dosis arsen som et menneske kan tåle uden skadevirkninger er vurderet til 0,3µg/kg legemsvægt pr. dag

a) beregn hvor mange liter vandværksvand en person der vejer 70 kg kan drikke pr. dag uden at risikere skadevirkninger. Det forudsættes af grænseværdien er overholdt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2008 af andersbm (Slettet)

Først kan du beregne hvor meget et menneske som vejer 70 kg kan tåle at indtage af arsen:

Arsen dosis(70 kg person kan tåle)= 0,3µg/kg*70 kg = 21µg

Så skal du finde ud af hvor mange liter en person på 70 kg kan drikke om dagen ved at overholde grænseværdien. Da personen kan tåle 21µg pr.dag og da der er 5 µg/L i vandet må personen kunne drikke så mange liter vand:

L vand person kan drikke pr dag.(70kg) = 21µg /(5µg/L) = 4,2 L vand

Svar #3
20. april 2008 af stræber87 (Slettet)

1000 tak for hjælpen:)

opgave b) skal man afstemme reaktionskemaet hvilket jeg har gjort således

AsH3 --> As + H2

2AsH3 --> 2As + 3H2

Næste opgave forstår jeg heller ikke..

- Ud fra følgende måledata kan tegnes en standardkurve som viser absorbansen som funktion af arsenkoncentrationen.

Koncentrationen Absorbans
ug arsen/L

1,00 0,351
2,00 0,668
4,00 1,328
6,00 1,957
8,00 2,607

En række målinger på drikkevandsprøver taget over en måned viser følgende resultater

Absorbans: 1,462 1,567 1,333 1,748 1,620


c) er grænseværdien for arsenindholdet overholdt for drikkevandet i de pågældende prøver


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2008 af lotteha (Slettet)

i C tegner du er lineær graf med absorbans ud af 1.aksen og koncentration af arsen ud af 2.aksen - så får du en forskrift

du ved at koncentrationen maks på være 5ug pr. liter.

så kender du nogle x værdier 8absorbansværdierne) dem indsætter du i forskriften og ser om de giver over eller under 5 ug pr. liter

Svar #5
20. april 2008 af stræber87 (Slettet)

tak endnu engang...

i opgave 3d

Arsenik er letopløseligt I vand, og når det opløses omdannes det fuldstændigt til arsensyrling H3AsO3
Der opløses 0,371 g arsenik i vand. Opløsningens volumen er 100mL pKs for H3AsO3 er 9,23 ved 25grader

d) Opskriv reaktionsskema for arseniks omdannelse til arsensyrling i den vandige opløsning.
Beregn pH for opløsningen ved 25grader

jeg har lavet reaktionsskemaet

As2O3 + 3H2O --> 2H3AsO3

men ved ikke hvilket formel jeg skal bruge til at finde pH



Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2009 af BlaCe (Slettet)

du skal bruge ligningen

pH = 0,5*(pKS – log(Cs)) 

som altid når man finder en pH værdi for en ikke-stærk syre


Skriv et svar til: Arsen i drikkevand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.