Matematik
Kvadrattal
19. april 2008 af
andersbm (Slettet)
Jeg skal give et taleksempel med k=3, hvor jeg skal vise at hvis m*n=q^2 er et kvadrattal er m og n også kvadrattal hver for sig. Det skal sige at de ikke har sfd(m,n)=1
Det må vel så være såleds at jeg skal vise, at m*n=k^3
Og at det så gælder at q1^3*q2^3***qn^3*p1^3*p2^***pr^3=k
Det må vel så være såleds at jeg skal vise, at m*n=k^3
Og at det så gælder at q1^3*q2^3***qn^3*p1^3*p2^***pr^3=k
Skriv et svar til: Kvadrattal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
