Matematik
sinus, bevis
19. april 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
heysan!
er der en der ka' forklare mig, hvordan man finder relationen og beviset:
SinA/a = SinB/b = SinC/c
- altså, når man finder vinkler i en trekant vha sinus?
Jeg kan godt beviset for: a/sinA = b/sinB = c/sinC
men ..
håber der en der ka' hjæpe?
er der en der ka' forklare mig, hvordan man finder relationen og beviset:
SinA/a = SinB/b = SinC/c
- altså, når man finder vinkler i en trekant vha sinus?
Jeg kan godt beviset for: a/sinA = b/sinB = c/sinC
men ..
håber der en der ka' hjæpe?
Svar #1
19. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Det er fordi at det er en proportion. Du kan bare vende nævner og tæller om ;)
Svar #2
19. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)
okay :) er den ikke længere?
- men er der ikke også noget med at man udfra arealformlen kan finde det?
ved at gange med abc ind i alle led?
- men er der ikke også noget med at man udfra arealformlen kan finde det?
ved at gange med abc ind i alle led?
Svar #3
19. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Nej det er den ikke ;)
Jo det må du kunne, hvis du sætter 2 arealformler lig med hinanden :)
Jo det må du kunne, hvis du sætter 2 arealformler lig med hinanden :)
Skriv et svar til: sinus, bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
