Kemi
Redoxtitrering
20. april 2008 af
nørd240 (Slettet)
25,0 mL Jern(II) opløsning forbruger ved titrering 16,5 mL 0,0200 M KMnO4.
Beregn koncentrationen af Fe(+2) i jern(II) opløsningen.
Beregn koncentrationen af Fe(+2) i jern(II) opløsningen.
Svar #1
20. april 2008 af mathon
MnO4^(-) + 5Fe^(2+) + 8H^(+) --> Mn^(2+) + 5Fe^(3+) + 4H2O
og
KMnO4 + 5Fe^(2+) + 8H^(+) --> K^(+) + Mn^(2+) + 5Fe^(3+) + 4H2O, hvoraf ses
1 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol Fe^(2+), dvs. i mængdeforholdet 1:5
n(KMnO4) = (16,5 mL)*(0,0200 mmol/mL) = 0,33 mmol
som ækvivalerer
5*0,33 mmol Fe^(2+)-opløsning = 1,65 mmol Fe^(2+)-opløsning
(25,0 mL)*c = 1,65 mmol
c = (1,65 mmol)/(25,0 mL) = 0,066 mmol/mL = 0,066 mol/L = 0,066 M
og
KMnO4 + 5Fe^(2+) + 8H^(+) --> K^(+) + Mn^(2+) + 5Fe^(3+) + 4H2O, hvoraf ses
1 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol Fe^(2+), dvs. i mængdeforholdet 1:5
n(KMnO4) = (16,5 mL)*(0,0200 mmol/mL) = 0,33 mmol
som ækvivalerer
5*0,33 mmol Fe^(2+)-opløsning = 1,65 mmol Fe^(2+)-opløsning
(25,0 mL)*c = 1,65 mmol
c = (1,65 mmol)/(25,0 mL) = 0,066 mmol/mL = 0,066 mol/L = 0,066 M
Skriv et svar til: Redoxtitrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
