Matematik

halv/fordoblingstid?

20. april 2008 af xZander (Slettet)
Nogen der har nogle formler på hvordan jeg regner halvering/fordoblings tiden på eksponentiel funktioner?

ex. f(x) 15*1,05^x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

T2=ln(2)/ln(a) eller T2=log(2)k

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse: T2=log(2)/k

Svar #3
20. april 2008 af xZander (Slettet)

Sherwood, du kunne ikke sætte den der funktion jeg har skrevet ind, så jeg kan få et ex. at gå ud fra, er helt på bar bund, selv efter det du skrev :b

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

T2=ln(2)/ln(1,05) <=> T2=?

Svar #5
20. april 2008 af xZander (Slettet)

Hvor kommer 15 så ind i billedet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2008 af Beki (Slettet)

Altså eks. udv. = b * a^x

og f.eks. fordoblings: T2=ln(2)/ln(a)
Da a i din funktion er 1,05 skal du bare indsætte det i formlen ovenover dvs. T2= ln(2)/ln(1,05)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af Beki (Slettet)

Du skal ikke bruge 15 til noget (eller jo, det er begyndelsesværdien)

Svar #8
20. april 2008 af xZander (Slettet)

Okay takker for svarene :)

Men er det samme måde halveringstiden bliver fundet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Enten vokser en funktion eller også aftager den.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Halveringenstiden findes vha: T(1/2)= (log(1/2))/log(a)

Skriv et svar til: halv/fordoblingstid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.