Matematik

tre variable, x, y og z (HJÆLP - svær opg)

20. april 2008 af Bruceboy (Slettet)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 0.5

a) Udtryk z ved x

har ingen anelse om hvad jeg skal gøre i denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Molle (Slettet)

z = 3y
xy = k, hvoraf k = 0,5*10 = 5
Så må
y = 5/x
z = 3*y
z = 3*(5/x)

Svar #2
20. april 2008 af Bruceboy (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt? Det første kan jeg godt se ( z = 3y
xy = k, hvoraf k = 0,5*10 = 5 ) , men at
y = 5/x
z = 3*y
z = 3*(5/x)
forstår jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af o1-studie (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=499230
Ved ikke, om det kan hjælpe dig, men det hjalp mig :)

Svar #4
20. april 2008 af Bruceboy (Slettet)

Det er det samme :) jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal udtrykke z ved x? .. Hvad gjorde du?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Jeg har desværre ikke min aflevering lige her - den har min matematiklærer endnu !
Men jeg gjorde såmænd bare som i linket ...
z = 3*y - det er jo ligefrem proportionalitet

y = k/x (k = 10*½ = 5) - omvendt proportionalitet

Når du skal udtrykke z ved x .. Skal du bare finde et udtryk der beskriver z vha den ukendte x.

Jeg ved godt nok ikke helt, hvordan jeg skal forklare det ...

Svar #6
20. april 2008 af Bruceboy (Slettet)

Når okay :) Tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af Molle (Slettet)

z = 3y | Her er tale om ligefrem proportionalitet, men så har vi kun udtrykt z ved y.
xy = k, hvoraf k = 0,5*10 = 5
Så må
y = 5/x | Her udtrykker vi så y ved x.
z = 3*y
z = 3*(5/x) | Her har jeg indsat y = 5/x, dvs. jeg har indsat 5/x i stedet for y. Så har jeg z udtrykt ved x (der er ingen y'er!).

Svar #8
20. april 2008 af Bruceboy (Slettet)

Super. forstår det nu. Tak!

Skriv et svar til: tre variable, x, y og z (HJÆLP - svær opg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.