Matematik
Sandsynlighedsregnig :O!
20. april 2008 af
aigh (Slettet)
Hejsa Studieportalen. Jeg har matematik på C niveau på gymnasiet. Nu har jeg længe prøvet at forstå sandsynlighedsregning, og har måtte opgive, og beder ydmygt om jeres hjælp til følgende opgave:
Et spil består i at kaste to sædvanlige terninger. Udfaldet er summen af de to terningers øjental. Der gives en præmie efter følgende regler.
En sum på 11 eller 12 giver en præmie på 100 kr.
En sum på 9 eller 10 giver en præmie på 50 kr.
En sum på 7 eller 8 giver en præmie på 15 kr.
En sum på 6 eller mindre giver ingen præmie.
Den stokastiske variabel X angiver præmien i ét spil.
Gør rede for, at P(X = 50) = syv seksogtredivendedele, og udfyld en tabel som nedenstående.
t 0 15 50 100
P(X=t) 7 36. dele
Bestem sandsynligheden for at vinde en præmie.
Bestem middelværdien.
Et spil består i at kaste to sædvanlige terninger. Udfaldet er summen af de to terningers øjental. Der gives en præmie efter følgende regler.
En sum på 11 eller 12 giver en præmie på 100 kr.
En sum på 9 eller 10 giver en præmie på 50 kr.
En sum på 7 eller 8 giver en præmie på 15 kr.
En sum på 6 eller mindre giver ingen præmie.
Den stokastiske variabel X angiver præmien i ét spil.
Gør rede for, at P(X = 50) = syv seksogtredivendedele, og udfyld en tabel som nedenstående.
t 0 15 50 100
P(X=t) 7 36. dele
Bestem sandsynligheden for at vinde en præmie.
Bestem middelværdien.
Svar #1
20. april 2008 af aigh (Slettet)
tabellen blev rodet. Alle pladser var tomme bortset fra pladsen under 50, som var den med 7 36. dele
Svar #3
20. april 2008 af Isomorphician
"Gør rede for, at P(X = 50) = syv seksogtredivendedele, og udfyld en tabel som nedenstående."
På hvor mange måder kan man slå 9 eller 10 med to terninger?
Stort set samme fremgangsmåde når du skal udfylde tabellen.
"Bestem sandsynligheden for at vinde en præmie."
Antallet af mulige kast der giver mere end 6 set i forhold til alle udfald.
"Bestem middelværdien."
P(X=100)*100 + P(X=50)*50......
På hvor mange måder kan man slå 9 eller 10 med to terninger?
Stort set samme fremgangsmåde når du skal udfylde tabellen.
"Bestem sandsynligheden for at vinde en præmie."
Antallet af mulige kast der giver mere end 6 set i forhold til alle udfald.
"Bestem middelværdien."
P(X=100)*100 + P(X=50)*50......
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregnig :O!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
