Matematik

Forstår det simpethen ikke

21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt som funktionen af tiden med en halveringstid på 21 år. Med f(t) betegnes det antal gram af det radioaktive stof, der er tilbage til tiden t (målt i år). Det oplyses, at f(0) = 120


Bestem det tidspunkt, hvor der er 50 gram tilbage af stoffet

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Sherwood (Slettet)

T½=ln(2)/k

21=ln(2)/k
<=>
k=ln(2)/21

Så burde du kunne resten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af mathon

f(t) = 120*a^t = 120*[(1/2)^(1/21)]^t = 120*0,967532^t

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857

Skriv et svar til: Forstår det simpethen ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.