Matematik

Diff Ligning

21. april 2008 af Dyhre (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=2x+5-y,
og linjen y=1 er tangent til grafen for f.

Bestem en forskrift for f.

Hvordan gør jeg dette? Gerne med udførlig forklaring :-)
Skal jeg bruge tangentligning eller noget i den retning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

For at lave en differentieret ligning om til en grundfunktion, skal du integrere. Dette kan gøres efter forskriften:

F(x) = (a/n+1)x^n+1

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

Hmm, hvis jeg har misforstået noget, er opgavebeskrivelsen lidt kringlet ;o

Svar #3
21. april 2008 af Dyhre (Slettet)

Jeg har skrevet opgaven af, men giver dig helt ret, jeg er på bar bund ;-)
Skal jeg så sige:

F(x) = (2/n+1)x^n+1? Men hvad er i denne her mit n?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)

n er det tal, som x er opløftet til. I ovenstående tilfælde er det 1.
Lagde dog lige mærke til, at der står -y. Hvis man så integrerer i forhold til x vil den hedde:

y'=2x+5-y
y = 2x^2 + 5x - yx

Men det hjælper nok ikke så meget.

Skriv et svar til: Diff Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.