Fysik
Varmemaskine - kredsproces - i dag!
22. april 2008 af
stikir (Slettet)
Hejsa.... Jeg har virkelig problemer med denne opgave, er der nogen der kan hjælpe?!
http://Billedeupload.dk/showpic-1661.jpg
a) Tegningens sidste proces må være en isobar for at det passer.
b) Forstår ikke hvordan man skal finde et udtryk for p[2], når man i forvejen ved at p[2]= 2*p[1] , dog har lærerne rettet opgaveteksten siden vi fik den fra "trykket forøges til p[2]" til "trykket fordobles til p[2]"!. Men den løsning indeholder jo hverken n eller V[1]...
Kan heller ikke finde en god metode til at finde V[3] hvor den skal indeholde både n, p[1] og V[1].
man kan ud fra diagramet i a) se at temperaturen ændrer sig i alle delprocesserne, men skal den medtages i beregningerne, for resultaterne af p[2] og V[3] må jo ikke indeholde ukendte værdier?!
Håber nogen kan hjælpe mig!
http://Billedeupload.dk/showpic-1661.jpg
a) Tegningens sidste proces må være en isobar for at det passer.
b) Forstår ikke hvordan man skal finde et udtryk for p[2], når man i forvejen ved at p[2]= 2*p[1] , dog har lærerne rettet opgaveteksten siden vi fik den fra "trykket forøges til p[2]" til "trykket fordobles til p[2]"!. Men den løsning indeholder jo hverken n eller V[1]...
Kan heller ikke finde en god metode til at finde V[3] hvor den skal indeholde både n, p[1] og V[1].
man kan ud fra diagramet i a) se at temperaturen ændrer sig i alle delprocesserne, men skal den medtages i beregningerne, for resultaterne af p[2] og V[3] må jo ikke indeholde ukendte værdier?!
Håber nogen kan hjælpe mig!
Svar #1
22. april 2008 af Lurch (Slettet)
a) Sidste proces må være isobar, for trykket er jo konstant.
b) Jvf. opg.teksten er p(2)=2*p(1). Udvidelsen til V(3) sker ved en adiabatisk proces. Jeg ville derved bruge P*V^a = konstant, hvor a er en konstant der har med antallet af frihedsgrader at gøre. Det er her du skal anvende at gassen er diatomisk. Der vil ikke indgå noget med n. Sådan er det bare :)
b) Jvf. opg.teksten er p(2)=2*p(1). Udvidelsen til V(3) sker ved en adiabatisk proces. Jeg ville derved bruge P*V^a = konstant, hvor a er en konstant der har med antallet af frihedsgrader at gøre. Det er her du skal anvende at gassen er diatomisk. Der vil ikke indgå noget med n. Sådan er det bare :)
Skriv et svar til: Varmemaskine - kredsproces - i dag!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
