Matematik
løsning af regnestykke
23. april 2008 af
Naja_M (Slettet)
Hvilken formel anvender man til at løse følgende regnestykke:
Butik A sælger i år (2008) 400.000 enheder.
Butik B sælger i år (2008) 200.000 enheder.
For Butik A falder salget med 10 procent hvert år (2009, 2010 osv),mens Butik B fortsat vil sælge 200.000 enheder hvert år.
Bestem hvor mange år der vil gå før Butik A sælger færre enheder end B?
Butik A sælger i år (2008) 400.000 enheder.
Butik B sælger i år (2008) 200.000 enheder.
For Butik A falder salget med 10 procent hvert år (2009, 2010 osv),mens Butik B fortsat vil sælge 200.000 enheder hvert år.
Bestem hvor mange år der vil gå før Butik A sælger færre enheder end B?
Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)
Opstil en forskrift for solgte enheder til de to butikker, og løs herefter uligheden A(x)<B(x)
Svar #3
23. april 2008 af badooo (Slettet)
A: f(x)=400.000*(1-0,10)^n , med 2008 som 0'te år.
B: f(x)=200.000
Sæt A = B og isoler n..
B: f(x)=200.000
Sæt A = B og isoler n..
Skriv et svar til: løsning af regnestykke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
