Matematik

Vektorer i rummet

23. april 2008 af Miss La Di Da (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er der givet: vektor a=(-2 3 4), vektor b=(1 3 7) og vektor v=(s t 1), hvoraf s og t er ukendte.

Opgave: Bestem tallene s og t samt v, så v står vinkelret på a og vinkelret på b.

Har prøvet, men får ikke det rigtige. Hvordan bestemmer jeg s og t i sådan opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: skalarproduktet er lig nul, opstil nu to ligninger med to ubekendte.

Svar #2
23. april 2008 af Miss La Di Da (Slettet)


Dvs.

(-2)*3*s+3*3*t+4*7*1=0 ?

Svar #3
23. april 2008 af Miss La Di Da (Slettet)

Dvs. -6s+9t+28 = 0

Er jeg på rette vej?

Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.