Kemi
Ph-opgaver..Haster
23. april 2008 af
Maja09 (Slettet)
Der er to opgaver i kemi som jeg ikke kan løse.
Det drejer sig om ph..
1. For at bestemme en saltsyreopløsnings molaritet titrede man 20,00mL af opløsningen med 11,48 mL 0,1002 M natriumhydroxid. Havd er saltsyrens koncentration?
2. Hvor mange gram svovlsyre indeholder en opløsning af syren, der ved titrering med 1,12 M natriumhydroxid bruger 18,4 mL?
Det drejer sig om ph..
1. For at bestemme en saltsyreopløsnings molaritet titrede man 20,00mL af opløsningen med 11,48 mL 0,1002 M natriumhydroxid. Havd er saltsyrens koncentration?
2. Hvor mange gram svovlsyre indeholder en opløsning af syren, der ved titrering med 1,12 M natriumhydroxid bruger 18,4 mL?
Svar #1
24. april 2008 af mathon
1.
HCl + NaOH --> NaCl + H2O, hvoraf kan læses
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
hvor
titreringsberegningen bliver
n_syre = n_base
eller
V_syre*c_syre = V_base*c_base
hvoraf
c_syre = (V_base/V_syre)*c_base
c_syre = (11,48 mL)/(20,00 mL)*(0,1002 M) = 0,0575 M
2.
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O, hvoraf kan læses
1 mol H2SO4 ækvivalerer 2 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:2
hvor
titreringsberegningen bliver
n_syre = 2*n_base
eller
m_syre/M_syre = 2*V_base*c_base
hvoraf
m_syre = 2*V_base*c_base*M_syre
m_syre = 2*(18,4 mL)*(1,12 mmol/mL)*(0,098 g/mmol) = 4,04 g svovlsyre
HCl + NaOH --> NaCl + H2O, hvoraf kan læses
1 mol HCl ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1
hvor
titreringsberegningen bliver
n_syre = n_base
eller
V_syre*c_syre = V_base*c_base
hvoraf
c_syre = (V_base/V_syre)*c_base
c_syre = (11,48 mL)/(20,00 mL)*(0,1002 M) = 0,0575 M
2.
H2SO4 + 2NaOH --> Na2SO4 + 2H2O, hvoraf kan læses
1 mol H2SO4 ækvivalerer 2 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:2
hvor
titreringsberegningen bliver
n_syre = 2*n_base
eller
m_syre/M_syre = 2*V_base*c_base
hvoraf
m_syre = 2*V_base*c_base*M_syre
m_syre = 2*(18,4 mL)*(1,12 mmol/mL)*(0,098 g/mmol) = 4,04 g svovlsyre
Skriv et svar til: Ph-opgaver..Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
