Kemi
Koncentration
23. april 2008 af
The nørd03 (Slettet)
Jeg får til opgave at beregne den aktuelle koncentration af Ba2+ og OH- i Ba(OH)2.
Ba(OH)2 opløsningen bliver fremstillet således
5.30 g Ba(OH)2*8H2O blandes med 250 mL vand..
Altså mit gæt var
C=n/V
n=M*m, og så kender vi m, og kan finde M af Ba(OH)2*8H2O og så finder vi C, men resultatet virker ret urealistisk..
Ba(OH)2 opløsningen bliver fremstillet således
5.30 g Ba(OH)2*8H2O blandes med 250 mL vand..
Altså mit gæt var
C=n/V
n=M*m, og så kender vi m, og kan finde M af Ba(OH)2*8H2O og så finder vi C, men resultatet virker ret urealistisk..
Svar #1
24. april 2008 af mathon
c = (m/M)/V = m/(M*V) = (5,30 g)/[((315,48-8*18)g/mol)*(0,25 L)] =
0,12363 mol/L = 0,12363 M
Ba(OH)2(s) --> Ba^(2+)(aq) + 2OH^(-)(aq), hvoraf ses,
l mol opløst Ba(OH)2 ækvivalerer l mol Ba^(2+)(aq) og 2 mol OH^(-)(aq)
hvoraf
c(Ba^(2+)(aq)) = c(Ba(OH)2)_opløst = 0,12363 M
c(OH^(-)(aq)) = 2*c(Ba(OH)2)_opløst = 2*(0,12363 M) = 0,247259 M
0,12363 mol/L = 0,12363 M
Ba(OH)2(s) --> Ba^(2+)(aq) + 2OH^(-)(aq), hvoraf ses,
l mol opløst Ba(OH)2 ækvivalerer l mol Ba^(2+)(aq) og 2 mol OH^(-)(aq)
hvoraf
c(Ba^(2+)(aq)) = c(Ba(OH)2)_opløst = 0,12363 M
c(OH^(-)(aq)) = 2*c(Ba(OH)2)_opløst = 2*(0,12363 M) = 0,247259 M
Skriv et svar til: Koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
