Studievejledning

Fuld Pensum og ny reform.

24. april 2008 af Christian1991 (Slettet)
Hej jeg er kommet lidt i en fælde da jeg har nået et fraværs procent på 13 (ikke godt) samt jeg stadig mangler at aflevere diverse opgaver. Jeg er elev i 1.g musik. Syntes jeg læste et sted at det ikke længere er muligt for 1.g elever at komme op i fuld pensum mere, er det rigtigt? Vil gerne lige være sikker her efter den nye reform.

Og så har jeg også et andet spørgsmål vedrørende det såkaldet "selvstuderende" og "fjernstuderende". Hvordan fungerer dette? Har prøvet at søge forskellige steder om hvad det egentlig er og kan ikke rigtig finde nogle konkrete svar. Har fået en fornemmelse af hvad det er men vil gerne være 100% sikker på hvordan fungere, og om det også kan lade sig gøre på STX og HTX gymnasier?

På forhånd tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af allan_sim

#0.
Pensum er ens for alle, da pensumbegrebet reelt set er afskaffet med reformen. Hvis man kommer op på særlige vilkår, betyder det, at man mister sine årskarakterer og skal til eksamen i de fag, man afslutter det pågældende år. For dit vedkommende skal du derfor til eksamen i alle de fag, du afslutter i 1.g, hvis du bliver sat på særlige vilkår.

Alle kan melde sig som selvstuderende på landets gymnasier. Man skal selv sammensætte en undervisningsbeskrivelse, der opfylder læreplanens krav, man har ikke ret til at følge undervisningen, og man skal betale for at aflægge eksamen. Nærmere detaljer kan du få af din egen studievejleder.

Skriv et svar til: Fuld Pensum og ny reform.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.