Matematik

Vægtforhold

24. april 2008 af gratap (Slettet)
Hvad mener der når der skrives følgende:

opgaven lyder sådan:
"Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1
Til en liter papiprmasse bruger man 60g æggebakker.
Til 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges en liter papirmasse."

"9.b beslutter at fremstille 75 ark A4-papir"

Hvor meget papirmasse skal der bruges? (det har jeg svaret på. Svar=7,5liter papirmasse)
-
Beregn forburget af aviser (denne opgave har jeg ikke lavet endnu, derfor spørger jeg om hjælp)
_____________________________________
Det at vægt forholdet for aviser er 2:1, hvad betyder det helt præcist? At der skal 2 aviser til 1kg, ikke? Eller at man skal bruge 2 til en liter?
__________________________________________________
Hvis det er to til 1 liter er udregningen jo bare: 7,5*2=15 aviser
Hvis det er to aviser til 1kg er udregningen vel:
1*0,6*7,5*2=9aviser
___
Har ikke rigtig styr på hvad vægthold det er. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af --Sille (Slettet)

Tror det betyder at for hver gang du bruger 60 g æggebakker bruger du 30 g aviser. Derfor ganger du bare 30 med 7,5 og får svaret ud i gram og ikke antal aviser..:) (Aviser har jo forskellig vægt!)

Svar #2
24. april 2008 af gratap (Slettet)

Kunne godt ske, ja :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af HMDNDM (Slettet)

Hvordan fandt du frem til at der skulle bruges 30 g aviser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det fremgår af oplysningen

"Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1 "


Skriv et svar til: Vægtforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.