Kemi
org.kemi..haster
24. april 2008 af
Maja09 (Slettet)
Hvilket volumen O2 (g) ( 20C, 1,013 bar) firbruges til fuldstændig forbrænding af 100 g propen?
Svar #1
24. april 2008 af mathon
2C3H6 + 9O2 --> 6CO2 + 6H2O, hvoraf kan læses
2*(3*12+6*1)g C3H6 ækvivalerer 9 mol O2 eller
84 g C3H6 ækvivalerer 9 mol O2
100 g C3H6 ækvivalerer x mol O2
hvor
x/9 = 100/84
som giver
x = (100/84)*9 = 10,7143 mol O2
p*V_oxygen = n*RT
V_oxygen = n*RT/p =
(10,7143 mol)*(0,083145 (bar*L)/(mol*K))(273+20)K/(1,013 bar) = 257,667 L
2*(3*12+6*1)g C3H6 ækvivalerer 9 mol O2 eller
84 g C3H6 ækvivalerer 9 mol O2
100 g C3H6 ækvivalerer x mol O2
hvor
x/9 = 100/84
som giver
x = (100/84)*9 = 10,7143 mol O2
p*V_oxygen = n*RT
V_oxygen = n*RT/p =
(10,7143 mol)*(0,083145 (bar*L)/(mol*K))(273+20)K/(1,013 bar) = 257,667 L
Skriv et svar til: org.kemi..haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
