Matematik
parabel
24. april 2008 af
Bøw (Slettet)
Har et pop-up-mål hvor målrammen er en parabel som beskrives ved ligningen:
Y=-0,030x^2+3,6x
hvor målrammen svarer til y>0, og hvor x og y er angivet i cm
hvordan bestemmer jeg målrammens højde og bredde?
Y=-0,030x^2+3,6x
hvor målrammen svarer til y>0, og hvor x og y er angivet i cm
hvordan bestemmer jeg målrammens højde og bredde?
Svar #1
24. april 2008 af Danielras (Slettet)
Højden finder du som y-koordinaten til toppunktet, og bredden finder du som afstanden imellem parablens skæringspunkter med x-aksen.
Svar #2
24. april 2008 af Isomorphician
bredde = find skæringspunkter med x-aksen
højde = funktionsværdien af toppunktet
højde = funktionsværdien af toppunktet
Svar #3
24. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
Bredden findes ved at finde skæring med x-aksen. 0=-0,030x^2+3,6x .. Så løs denne ligning, lad os antage, at du får x=-2 og x=2, så må den altså være 4 cm bred..
Højden kan regnes på to måder lige umiddelbart..
Differentiere og sætte lige nul, løs igen med hensyn til x, så har du x-værdien for højden.
Eller
Du ved at den er symmetrisk, så ifølge ovenstående antagelse, vil x-værdien være 0.. Find gennemsnittet af de 2 x-værdier fra opgaven med bredden
Højden kan regnes på to måder lige umiddelbart..
Differentiere og sætte lige nul, løs igen med hensyn til x, så har du x-værdien for højden.
Eller
Du ved at den er symmetrisk, så ifølge ovenstående antagelse, vil x-værdien være 0.. Find gennemsnittet af de 2 x-værdier fra opgaven med bredden
Skriv et svar til: parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
