Matematik

Finansiel regning (gældsformel)

26. april 2008 af MissHiwatari (Slettet)
Hej, jeg vil gerne lige have at vide om jeg har regnet følgende opgave rigtigt:

Opgavetekst: "Sara Petersen lånet 235.000 kr. til køb af ny bil. Skal betales tilbage med 60 lige store månedlige ydelser, hvor første ydelse betales en måned efter oprettelse af lånet. Renten er 1% pr. måned og tilskrives hver måned.
Umiddeligbart efter at have betalt ydelse nummer 48, sælger Sara bilen for 65.000 kr., og bruger straks pengene fra salget til at indfri restgælden.
Hvor stort et beløb har Sara tilbage efter at have indfriet restgælden?"

Her er min udregning:

"A0=5227,45*1-(1+0,01)^-48/0,01=198.506,97 kr.

235.000-65.000=-28,506,97 kr.

Dvs. at hun har 28.506,97 kr. tilbage efter indfrielse af lån."

Er det korrekt? På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af ibibib (Slettet)

Ikke helt.
Den månedlige ydelse er korrekt 5227,45 kr.

Restgælden er værdien af de sidste 12 indbetalinger:
5227,45·(1-1,01^(-12))/0,01 = 58835,30 kr.

Svar #2
27. april 2008 af MissHiwatari (Slettet)

Men hvordan kan det så være, at hun efter 48 indbetalinger har betalt 198.506,97 kr.?


(Jeg har desuden lavet en fejl i indlægget - der skulle stå: 235.000-198.506,97-65.000=-28,506,97 kr.)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af ibibib (Slettet)

235000-198506=36494 kr. er restgældens værdi i starten.
En knotrol viser at 36494·1,01^48=58836.

Svar #4
27. april 2008 af MissHiwatari (Slettet)

Ah, på den måde!

Tusind tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2013 af 080454 (Slettet)

hvordan stiller jeg stykket op lån 1,5 mill. over 30 år hvad bliver ydelsen pr. mdr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2013 af 080454 (Slettet)

hvordan stiller jeg stykket op lån 1,5 mill. over 30 år hvad bliver ydelsen pr. mdr.


Skriv et svar til: Finansiel regning (gældsformel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.