Matematik
Vektorer (Haster)
26. april 2008 af
jazzi_1990 (Slettet)
Hej venner.
Her er en opgave som jeg ikke lige fatter, håber i kan hjælpe mig:
1) Angiv koordinaterne til en retningsvektor og til en normalvektor for hver af linjer m1 og m2 med ligninger:
m1: y=2x-3
m2: y-4=(3/4)(x-1)
Tak
Her er en opgave som jeg ikke lige fatter, håber i kan hjælpe mig:
1) Angiv koordinaterne til en retningsvektor og til en normalvektor for hver af linjer m1 og m2 med ligninger:
m1: y=2x-3
m2: y-4=(3/4)(x-1)
Tak
Svar #1
27. april 2008 af Kurro (Slettet)
Først skal du rydde lidt op i m2.
ang: normalvektor: husk at produktet af hældningstallet for de to linjer skal være lig 1.
for linje m1 har du dermed at
2*x=-1
Hvor x betegner hældningstalet for den linje, hvori normalvektoren til m1 ligger.
ang retningsvektor.
husk at retningsvektoren "ligger inden i" linjerne. Du kan let udvælge retningsvektorer ved at finde to punkter på linjen, og danne en vektor mellem punkterne.
ang: normalvektor: husk at produktet af hældningstallet for de to linjer skal være lig 1.
for linje m1 har du dermed at
2*x=-1
Hvor x betegner hældningstalet for den linje, hvori normalvektoren til m1 ligger.
ang retningsvektor.
husk at retningsvektoren "ligger inden i" linjerne. Du kan let udvælge retningsvektorer ved at finde to punkter på linjen, og danne en vektor mellem punkterne.
Svar #2
27. april 2008 af jazzi_1990 (Slettet)
Hvad mener du med rydde op ?
Skal de begge ikke omskrives til ax+by+c=0?
Skal de begge ikke omskrives til ax+by+c=0?
Skriv et svar til: Vektorer (Haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
