Matematik
Cosinus og sinus relationerne - min lommeregner vil ikke samarbejde!
27. april 2008 af
densnugnu (Slettet)
Jeg sidder med en opgave der går ud på følgende:
En ligebenet trekant har en topvinkel på 18 grader. De to lige lange sider har længden 20. Beregn den sidste side b.
Der skal jeg så bruge formlen b^2=a^2+c^2-2ac*cos(B)
altså:
v20^2+20^2-2*20*2*20*cos(18)=b
Men uanset hvordan jeg trykker det ind på lommeregneren kommer den bare med Error. Jeg har prøvet med parenteser hist og pist.
Nogen der kan hjælpe?
En ligebenet trekant har en topvinkel på 18 grader. De to lige lange sider har længden 20. Beregn den sidste side b.
Der skal jeg så bruge formlen b^2=a^2+c^2-2ac*cos(B)
altså:
v20^2+20^2-2*20*2*20*cos(18)=b
Men uanset hvordan jeg trykker det ind på lommeregneren kommer den bare med Error. Jeg har prøvet med parenteser hist og pist.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
27. april 2008 af badooo (Slettet)
b^2=a^2+c^2-2ac*cos(B)
Første led er med, andet led er med.. Men hvorfor ganger du to gange med 2 i 3. led?
Første led er med, andet led er med.. Men hvorfor ganger du to gange med 2 i 3. led?
Svar #2
27. april 2008 af densnugnu (Slettet)
Altså med parentes? Fordi det er to gange ac. Altså to gange a og to gange c. Det lærte vi på klassen. Men hvilket resultat får du når du regner det på lommeregneren?
Skriv et svar til: Cosinus og sinus relationerne - min lommeregner vil ikke samarbejde!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
