Matematik
HJÆLP - sandsynlighedsregning
27. april 2008 af
Malene Bugge Larsen (Slettet)
Kære Allesammen
Er der nogen, som kan hjælpe med denne opgave?
Givet: I en stor virksomhed er der ansat 40 % mænd og 60 % kvinder. Af de ansatte mænd har 65 % været ansat i mere end 7 år, og af de ansatte kvinder har 50 % været ansat i mere end 7 år.
Bestem sandsynligheden for, at en ansat, der vælges tilfældigt, har været ansat i ere end 7 år.
En tilfældigt valgt ansat viser sig at have været ansat i mere end 7 år.
Bestem sandsynligheden for at vedkommende er en mand.
På forhånd tak. Forstat god dag.
Mvh Malene
Er der nogen, som kan hjælpe med denne opgave?
Givet: I en stor virksomhed er der ansat 40 % mænd og 60 % kvinder. Af de ansatte mænd har 65 % været ansat i mere end 7 år, og af de ansatte kvinder har 50 % været ansat i mere end 7 år.
Bestem sandsynligheden for, at en ansat, der vælges tilfældigt, har været ansat i ere end 7 år.
En tilfældigt valgt ansat viser sig at have været ansat i mere end 7 år.
Bestem sandsynligheden for at vedkommende er en mand.
På forhånd tak. Forstat god dag.
Mvh Malene
Svar #1
27. april 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Kategorier:
1. 40%*65% = 26% er mænd og samtidig ansat på mindst 7. år
2. 60%*50% = 30% er kvinder og samtidig ansat på mindst 7. år
Andet spørgsmål:
26 procentpoint af de 56%, der er ansat på mindst 7. år, er mænd. 26/56 = 46,43% (afrundet)
1. 40%*65% = 26% er mænd og samtidig ansat på mindst 7. år
2. 60%*50% = 30% er kvinder og samtidig ansat på mindst 7. år
Andet spørgsmål:
26 procentpoint af de 56%, der er ansat på mindst 7. år, er mænd. 26/56 = 46,43% (afrundet)
Svar #2
27. april 2008 af hackerjohn (Slettet)
"Haster" & "hjælp" er bandlyst i overskrifter.. alt haster jo i bund og grund i denne fortravlede verden!
Skriv et svar til: HJÆLP - sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
