Matematik
sandsynlighedsregning
27. april 2008 af
Potus (Slettet)
Hej,
I en klasse er der 13 piger og 11 drenge. På hvor mange måder kan man udvælge 2 piger og 1 dreng ?
Kan fandme ikke huske hvordan man gør på ti-89
Det er vel ikke noget med nCr , når man både har drenge og piger .. eller hvad ?
I en klasse er der 13 piger og 11 drenge. På hvor mange måder kan man udvælge 2 piger og 1 dreng ?
Kan fandme ikke huske hvordan man gør på ti-89
Det er vel ikke noget med nCr , når man både har drenge og piger .. eller hvad ?
Svar #1
27. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
nCr(13,2)=78 ..
DVS at der er 78 måder, hvorpå at 2 piger kan vælges. Du har nu piger iorden. Du ved at der er 11 drenge i klassen og at disse drenge uvilkårligt kan indsættes i de 78 forskellige sammensætninger af piger der er.
Dermed..
78*11 = 858
Det vil jeg mene er rigtigt.
DVS at der er 78 måder, hvorpå at 2 piger kan vælges. Du har nu piger iorden. Du ved at der er 11 drenge i klassen og at disse drenge uvilkårligt kan indsættes i de 78 forskellige sammensætninger af piger der er.
Dermed..
78*11 = 858
Det vil jeg mene er rigtigt.
Svar #2
27. april 2008 af Potus (Slettet)
det lyder rigtigt..
Har lige et andet spørgsmål:
Thorleif skyder til måls efter en skive. Sandsynligheden for at han rammer er hver gang 25%. Bestem det mindste antal skud, han må affyre for at sandsynligheden for, at han rammer plet mindst 4 gange, er større end 10%
Først tænkte jeg på noget binomcdf, men jeg kender jo ikke n . Man kunne vel opstille en ligning, og så solve den. Men ved sgu ikke hvor jeg skal starte =/
Har lige et andet spørgsmål:
Thorleif skyder til måls efter en skive. Sandsynligheden for at han rammer er hver gang 25%. Bestem det mindste antal skud, han må affyre for at sandsynligheden for, at han rammer plet mindst 4 gange, er større end 10%
Først tænkte jeg på noget binomcdf, men jeg kender jo ikke n . Man kunne vel opstille en ligning, og så solve den. Men ved sgu ikke hvor jeg skal starte =/
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
