Matematik

indbyggertal

27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Indbyggertal i år 2000(mio.)
Staten New York: 18,98
Staten Florida : 15,98

Årlig vækstrate i perioden 1990-2000
Staten New York: 0,54%
Staten Florida : 2,13%

I tabellen ses indbyggertallene for Staten NY og staten Florida i år 2000. Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000 og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

- Er der ikke tale om en potensfunktion? y=ba^x
Skal jeg så ikke sige: 15,98=b*1,023^10 og så finde b?
Hvordan kommer jeg så videre?

b) Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

- Jeg ved ikke helt hvordan det her skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489202

Svar #2
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

tak.. jeg har fundet ud af b) vha. linket, men jeg kan stadig ikke komme videre med a). a) nævnes ikke i linket. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af Isomorphician

Befolkning i 1991 = 100 % + 2,13 % = 102,13 % = 1,0213
Befolkning i 2000 = 1,0213^10 = 1,23462
Stigning: 1,23462-1 = 0,23462 = 23,462 %

Prøv selv med sidste del

Svar #4
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

okay. Dvs. at indbyggertallet i alt voksede 23,462% i FLorida i perioden 1990-2000? Altså det du har udregnet --> stigningen.

Den sidste del:
Indbyggertallet i Florida i 2007 --> 1.0213^17 = 1,43089
Er det fremgangsmåden^^, eller er jeg helt galt på den?

Svar #5
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

og hvorfor trækker du 1,23462 med 1?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af Isomorphician

Du skal kun sige 1,0213^7, da det beskriver udviklingen efter år 2007

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2008 af Isomorphician

#5
For at finde stigningen

Svar #8
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

Ja okay. Men er det ikke små tal, hvis man kan sige det? Altså indbyggertallet i Florida er på 15,98 mio. i år 2000 og nu falder den til 1,0213^7 = 1,15897 mio. indbyggere i 2007.
Det forstår jeg ikke helt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2008 af Isomorphician

1,15897 er fremskrivningsfaktoren.
Du skal derfor gange 15,98 mio. med 1,15897

Svar #10
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

ja okay.. lige en sidste ting.

Svar #3:

Befolkning i 1990 = 100 % + 2,13 % = 102,13 % = 1,0213
Befolkning i 2000 = 1,0213^10 = 1,23462
Stigning: 1,23462-1 = 0,23462 = 23,462 %

Når du skriver befolkning i 1990: 100 % + 2,13 % = 102,13 % = 1,0213
Skal jeg så også som du skriver i #9, gange 15,98 mio. med 1,0213 ^^ for at få befolkningstallet?

og det samme i befolkning i 2000: 15,98*1,23462, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2008 af Isomorphician

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000:
Befolkning i 1991 = 100 % + 2,13 % = 102,13 % = 1,0213
Befolkning i 2000 = 1,0213^10 = 1,23462
Stigning: 1,23462-1 = 0,23462 = 23,462 %

og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000:
15,98*1,0213^7


Svar #12
27. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

Nårh ja.. det havde jeg helt glemt. Det må du undskylde.
Men mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet)

Hvordan kan det være at i lægger 2,13 % til 100 %, det er det eneste jeg ikke forstår i det trin??


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. februar 2010 af Isomorphician

Befolkning i 1990 = 100 %

Stigning fra 1990 til 1991 = 2,13 %

Befolkning i 1991 = 100 % + 2,13 %


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet)

Okay mange tak :) er det simpelthen fordi man ikke ved hva den er i 1990, at den så er 100 %, fordi vi ingenting ved omkring det ?


Skriv et svar til: indbyggertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.