Matematik

forskrift for andengradspolynom

27. april 2008 af sarahmk (Slettet)
angiv en forskrift for det andengradspolynom, hvis graf går gennem de angivne punkter:

(0,1), (5,0), (0,3)

Jeg har glemt hvordan man gør, og ville blive rigtig glad hvis jeg fik lidt hjælp, hurtigst muligt:)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Det kan ikke lade sig gøre! (0,1) og (0,3) kan ikke ligge på samme parabel!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af Da-ted (Slettet)

#1 Nej ikke hvis den er kontinuert... Men behøver den jo heller ikke at være?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Det er nok mere sandsynligt at #0 har skrevet opgaven forkert ind :) Det er underforstået i gymnasiematematikken, at et andetgradspolynomium er en kontinuert funktion med R som definitionsmængde.

#0

Du har vist byttet om på to af tallene i dine punkter. Du skal udnytte faktorisering af 2. gradspolynomier: p(x)=a*(x-r1)*(x-r2) hvor r1 og r2 er de to rødder i polynomiet (skærringspunkterne med x-aksen).

Svar #4
01. maj 2008 af sarahmk (Slettet)

Undskyld, jeg har skrevet forkert.

Det skal være, (1,0) (5,0) (0,3)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2008 af mathon

...som anvist i
#3

"p(x)=a*(x-r1)*(x-r2) hvor r1 og r2 er de to rødder i polynomiet (skærringspunkterne med x-aksen)"

p(x) = a*(x-1)*(x-5) = a(x^2-6x+5)
og
3 = a*(0-1)*(0-5), hvoraf a beregnes og substitueres
i
p(x) = a(x^2-6x+5) .....

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/106149

Svar #7
01. maj 2008 af sarahmk (Slettet)

tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: forskrift for andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.