Debat

Rejse tl USA

28. april 2008 af sugarn (Slettet)
Hej!

Jeg er en pige på 19 år, som vil til USA til sommer og et år frem (måske længere tid). En af grundene til, at jeg vil af sted, er at blive rigtig god til engelsk og at møde en masse nye mennesker:) Nu er mit problem så bare, hvad jeg skal lave derovre? Jeg har en masse forskellige ideer, men ved ikke, om de er for urealistiske. Har tænkt meget på at gå på en skole, men vil helst gå sammen med folk kun fra USA, altså ikke på en international skole. Jeg blev færdig med gymnasiet her i sommers, og tænker lidt på, at jeg evt. kunne tage 3.g igen i USA? - Men er 20 år til sommer, så måske vil jeg føle mig lidt gammel..? Ellers har jeg også tænkt på at studere på universitetet, men jeg ved ikke rigtig. Jeg vil helst ikke bruge hele opholdet på at læse, vil gerne have tid til en masse andet. Jeg vil meget gerne gå i skole derovre, for at få en omgangskreds osv. Men ved bare ikke hvilken slags skole? Har ikke særlig mange penge, så det skal helst ikke være en skole, der koster (for mange) penge. Vil også meget gerne gå et sted hvor man er SU-berettiget. Er der nogen, der har en ide til en skole, jeg kan gå på? Hvis du har en anden ide til noget, jeg kan lave i USA, er jeg meget åben for ideer!

På forhånd tak!

Mvh.

Mia T.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Der findes programmer, hvor det er muligt at komme på college et semester eller to. Men jeg kan lige så godt sige det med det samme - det koster en bondegård, også selvom du skulle vælge et kommunal. Det samme gælder uni. At tage af sted som au-pair er langt det billigste - der betaler "værst"-familien for din rejse, løn mv., til gengæld lander du hvor som helst, dvs. du kan typisk ikke selv vælge pletten på landkortet. Som au-pair kan du vælge at købe et fag eller to, hvor du læser om aftenen evt. på et kommunalt college, og det enten i dagtimerne, når ungerne er i skole, eller når du har fri om aftenen.

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2008 af emul0c

Som #1 sagde, så løber det op i MANGE penge, vi snakker 50.000 pr. semester for uni. Derudover kan man ikke blive i USA i længere end 3 mdr. hvis ikke man har greencard eller studievisum, det er kun greencard der giver dig lov til at arbejde der.. Greencard er ik noget man bare får desværre.
Derudover mener jeg (du må ik hænge mig op på noget), at du kun får SU på statsgodkendte studier og kun på 5. semester i en bachelor. Så det er noget af en opsparing du skal have hvis du vil på uni, da du jo ved siden af studieafgiften skal betale mad og et sted at bo :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2008 af pa8n (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af Tissi (Slettet)

#0
Jeg har det på samme måde som dig - vil også rigtigt afsted og lære at tale bedre engelsk, evt. en hel sommerferie.


Men hvorfor tage til USA? Der taler de ikke engang specielt pænt engelsk.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2008 af muzvitten (Slettet)

#4
Flot engelsk? Hvem definere dog det?
Hvad er flot / grimt dansk??

Anyway!

Mia, jeg har selv rejst ufattelig meget udenlandsk - og jeg kan som sådan kun give dig 3 forskellige "udfordrings" ideer.

1: Udannelse
2. Arbejde
3. Tourisme

I dit tilfælde med USA kan arbejde godt blive en meget svær opgave, for arbejdstilladse i USA er nok den sværeste opgave i universet!

Udannelse behøver ikke nødvendigvis at være en fuld udannelse, men bare et engelsk kursus på 6 måneder.

Tourisme er også en god ting at blande sammen med hvad end du laver, for at bo det samme sted i USA i 12 måneder, vil være en bitter fornøjelse når landet er så stort og anderledes fra stat til stat.
Jeg håber også for din skyld at du har samlet nogle penge sammen, for selv om dollaren er lav - er det en dyr fornøjelse!

Jeg håber det gav lidt indsigt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af slugkamelen (Slettet)

Jeg har en ven der opdagede at hans tennistalent var stort nok til at et college ville give ham et delvist scolarship.
Dvs han ville egentlig bare derover, og havde ikke tænkt tanken at kombinere det med sin sport.

Der er masser informationer om sådanne legater. Bare skriv "legater sportsgrene" i google og du er godt på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af Tissi (Slettet)

#5
Det er der såmænd ingen, der kan definere. Men vi må da konstatere, at det amerikanske generelt er meget slangpræget, så derfor er det måske ikke just det bedste sted, at lære "korrekt engelsk".

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2008 af sound_of_cry (Slettet)

kan man godt tage til USA og arbejde der i 2 måneder også tage hjem igen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2008 af BentJ (Slettet)

#8
Jeg mener at hvis man rejser til USA og har dansk pas, så er man automatisk sikret 3 måneders visum, men tjek det hellere.

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2008 af sound_of_cry (Slettet)

ok, men hvor kan man tjekke alt det? jeg har prøvet og google det, men fandt ikke rigtig noget, som jeg kunne bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2008 af TanteOda (Slettet)

Turistvisum giver ikke mulighed for at arbejde i USA. Ring til den Amerikanske Ambassade for spørgsmål omkring arbejds- og kortvarig opholdstilladelse.

TanteOda

Skriv et svar til: Rejse tl USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.