Kemi
kalk og saltsyre
28. april 2008 af
fysik! (Slettet)
hej, vi har en opgave hvor vi skal udregne hvor mange mmol CO2 der produceres ved en reaktion mellem 10ml 1M HCl og 1,014g CaCO3.
mit løsningsforslag ser sådan ud til videre, men jeg syntes ikke det ser rigtigt ud.
Find hvor mange CaCO3 mmol der er afvejet.
n=1014mg/100mg pr. mmol
n=10,14mmol CaCO3
Find hvor mange HCl mmol saltsyre der er afmålt.
hvis der går 1mol/l(=mmol/ml) så går der 10mmol/10ml.
n= 10mmol HCl
Hvor mange mmol CO2 kan derfor produceres?
(skal have rigtige resultater fra de to første opgaver for at regne denne)
Hvor meget fylder det antal mol? (brug idealgasloven).
nogen der evt. vil hjælpe med om det er rigtigt/forkert og hvor dan den så skal løses
på forhånd tak
Mathias.
mit løsningsforslag ser sådan ud til videre, men jeg syntes ikke det ser rigtigt ud.
Find hvor mange CaCO3 mmol der er afvejet.
n=1014mg/100mg pr. mmol
n=10,14mmol CaCO3
Find hvor mange HCl mmol saltsyre der er afmålt.
hvis der går 1mol/l(=mmol/ml) så går der 10mmol/10ml.
n= 10mmol HCl
Hvor mange mmol CO2 kan derfor produceres?
(skal have rigtige resultater fra de to første opgaver for at regne denne)
Hvor meget fylder det antal mol? (brug idealgasloven).
nogen der evt. vil hjælpe med om det er rigtigt/forkert og hvor dan den så skal løses
på forhånd tak
Mathias.
Skriv et svar til: kalk og saltsyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
