Matematik

Hjælp med at reducer..

28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)
Hej,

er der ikke én som vil reducer følgende udtryk, da jeg virkelig ikke kan finde ud den:

4a^2-4ab+b^2/4a-2b


PS Tro mig, jeg vil få noget ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hint: Kvadratsætning nr. 2. Og hvad kan sættes uden for en parentes?

Svar #2
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

(a-b)^2=.... kvadratsætning nr 2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Start med kvadratsætningen. Herefter burde du kunne se dig ud af resten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Nåh, det var det, du var i tvivl om. :-)

Svar #6
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Det kan jeg ikke se...

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

a^2-2ab+b^2=(a-b)^2

I dit tilfælde:

4a^2-4ab+b^2=(2a-b)^2

Svar #8
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

så skal der står:
(2a-b)^2 i tælleren?
Men hvad i nævneren?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

#8 overvej nu SELV, hvad den fælles faktor er i nævneren... - Hvad kan sættes udenfor parentes?

Svar #10
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Hvad hvis jeg siger: 4(2a-b)??

Svar #11
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Nej 2(2a-b)

Svar #12
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Så jeg har en brøk som ser således ud:

(2a-b)^2/ 2(2a-b)

Hvordan kan den så forkortes?

Svar #13
28. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Det er lige meget. Har løst den.

Fik den til 2a-b/2

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, rigtigt.

Skriv et svar til: Hjælp med at reducer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.