Matematik
Hjælp til matematikopgave
09. september 2004 af
Katty (Slettet)
Hej,
Har et spørgsmål til følgende opgave:
Af træstammer der med tilnærmelse er cylindriske, skal udsaves bjælker, der skal anvendes i en tagkonstruktion. I tværsnit er stammerne cirkler med en diameter på 20cm.
En bjælkes tykkelse kaldes t og måles i cm, og den højde kaldes h og måles i cm.
Bjælkens bæreevne B er proportional med t og med h^2, dvs.
B=k*t*h^2 ( hvor k er en positiv konstant )
Vis, at B=k*(400t-t^3) hvor t er større end 0 men mindre end 20.
Det er dette spørgsmål, jeg er i tvivl om. Har på fornemmelsen, at jeg skal bruge pythagoras.
Håber nogen kan hjælpe mig...
Har et spørgsmål til følgende opgave:
Af træstammer der med tilnærmelse er cylindriske, skal udsaves bjælker, der skal anvendes i en tagkonstruktion. I tværsnit er stammerne cirkler med en diameter på 20cm.
En bjælkes tykkelse kaldes t og måles i cm, og den højde kaldes h og måles i cm.
Bjælkens bæreevne B er proportional med t og med h^2, dvs.
B=k*t*h^2 ( hvor k er en positiv konstant )
Vis, at B=k*(400t-t^3) hvor t er større end 0 men mindre end 20.
Det er dette spørgsmål, jeg er i tvivl om. Har på fornemmelsen, at jeg skal bruge pythagoras.
Håber nogen kan hjælpe mig...
Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
