Matematik

F'(x) og parrallel tangent..

09. september 2004 af Tobbe (Slettet)
Hej

Jeg har et par spørgsmål:

1) f(x)=x^3-1,5x^2-3x+2
f'(x)=3x^2-3x-3
så skal jeg regne monotoniforholdene

d=45 x=1,62 og -0,62

Kan jeg have lavet en fejl? har regnet den et par gange, men syntes det er nogle mærkværdige x-værdier.

2) Hvordan bestemmer jeg x i flg ligning:

f(x)=11,0+4,9sin((pi/12)(t-8)), 0==24

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af erdos (Slettet)

Ad) Hvis du sætter f' lig nul er resultaterne korrekte...

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2004 af erdos (Slettet)

Ad 1) selvfølgelig...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2004 af erdos (Slettet)

Ad 2) Svarer t til x eller hvad, og skal f(x) sættes lig 0, så x isoleres?

Svar #4
09. september 2004 af Tobbe (Slettet)

#3
t=x, ja.
Jeg formulerer lige 2) om:

f(x)=11,0+4,9sin((pi/12)(x-8)), 0==24

f(x) er temperaturen, x er tiden.

Bestem den højeste og laveste temperatur og de tidspunkter i døgnet de forekommer.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2004 af erdos (Slettet)

Så skal du jo ikke bestemme f. Du skal differentiere og finde de lokale ekstremaer i intervallet. I ekstremaerne findes højeste og laveste temperatur.

Svar #6
09. september 2004 af Tobbe (Slettet)

`Ja, men hvordan differenceres
f(x)=11,0+4,9sin((pi/12)(x-8)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

Den diffentieres efter k*f og f(g) reglen...

Skriv et svar til: F'(x) og parrallel tangent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.