Matematik
forskrift for den omvendte funktion f-1
28. april 2008 af
TinaV (Slettet)
Ved leje af slalomski skal Jens betale et engangsbeløb på 200,00 kr., samt en leje på 32,00 kr. pr. dag.
1. Bestem en forskrift for den omvendre funktion f-1 og gør rede for, hvad f-1 beskriver.
Altså -1 er opløftet.
Er der nogen som kan hjælpe mig? For er helt blank!
1. Bestem en forskrift for den omvendre funktion f-1 og gør rede for, hvad f-1 beskriver.
Altså -1 er opløftet.
Er der nogen som kan hjælpe mig? For er helt blank!
Svar #1
28. april 2008 af blackduck (Slettet)
#0
Det kaldes også den inverse funktion. Har i slet ikke haft noget om det?
Du skal starte med at finde f(x)=200*x+32,00
Så finder du en forskrift for f^-1(x) ved at isolerer x i ligningen for f(x).
Prøv evt. at tegne grafen for f^-1(x) for at forstå hvad det er.
Det kaldes også den inverse funktion. Har i slet ikke haft noget om det?
Du skal starte med at finde f(x)=200*x+32,00
Så finder du en forskrift for f^-1(x) ved at isolerer x i ligningen for f(x).
Prøv evt. at tegne grafen for f^-1(x) for at forstå hvad det er.
Svar #3
28. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
f(x)=32x+200
=
x=32f^-1(x)+200
=
32f^-1(x)+200=x
=
32f^-1(x)=-200+x
=
(32f^-1(x))/(32)=(-200+x)*(1)/(32)
=
f^-1(x)=(-200+x)*(1)/(32)
=
f^-1(x)=(-200+x)/(32)
=
x=32f^-1(x)+200
=
32f^-1(x)+200=x
=
32f^-1(x)=-200+x
=
(32f^-1(x))/(32)=(-200+x)*(1)/(32)
=
f^-1(x)=(-200+x)*(1)/(32)
=
f^-1(x)=(-200+x)/(32)
Svar #4
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
For lineære funktioner er det nemt nok, thi det gælder at
f(x) = ax + b
f^-1(x) = (1/a)x + -b/a
f(x) = ax + b
f^-1(x) = (1/a)x + -b/a
Skriv et svar til: forskrift for den omvendte funktion f-1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
