Fysik
bølger! hjæælp.
29. april 2008 af
visuu1 (Slettet)
hej sidder lige med en fysik opgave, og håber nogen er søde at hjælpe.
- v = kvadratroden af S / u (det sjove tegn)
Her er S snorspændingen, og u er masse pr. længde af snoren. snorspændingen angiver den kraft, hvormed snoren er spændt. Snorspændingen er lig med tyngdekraften på loddet, som hænger i snoren.
Jeg har beregnet v, men de næste opgaver kan jeg ikk finde ud af ;)
- Beregn den størt mulige bølgelængde for stående bølger, når snoren har længden L=1,00 m.
-Beregn snorens egenfrekvens.
- Beregn bølgelængder og frekvenser for de to laveste overtoner for snoren?
- v = kvadratroden af S / u (det sjove tegn)
Her er S snorspændingen, og u er masse pr. længde af snoren. snorspændingen angiver den kraft, hvormed snoren er spændt. Snorspændingen er lig med tyngdekraften på loddet, som hænger i snoren.
Jeg har beregnet v, men de næste opgaver kan jeg ikk finde ud af ;)
- Beregn den størt mulige bølgelængde for stående bølger, når snoren har længden L=1,00 m.
-Beregn snorens egenfrekvens.
- Beregn bølgelængder og frekvenser for de to laveste overtoner for snoren?
Skriv et svar til: bølger! hjæælp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.