Matematik

Befolkningsudvikling

29. april 2008 af BusterB (Slettet)
Indbyggertal i år 2000 (mio)Årlig vækstrate i per 90-2000
15.98% 2.13%


Bestem hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000, og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter år 2000 forsætter på sammen måde som i perioden 1990-2000?

Hvordan gør man så lige det?;)

Svar #1
29. april 2008 af BusterB (Slettet)

Indbyggertal i år 2000 = 15.98 mio

Årlig væksrate i perioden 1990-2000 = 2.13%

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

1) Beregn (1+r)^n , hvor n er 10 (fra '90-'00)
2) Opstil en funktionsforskrift for funktionen, der beskriver indbyggerantallet fra 2000 (hint: y=ba^x, hvor b = startværdi, a = fremskrivningskoefficienten)
Udregn derefter f(7)

Svar #3
29. april 2008 af BusterB (Slettet)

Kan det passe at det giver 23%?

Og at forskriften bliver F(x)=15.98*2.13^x?:)

Og at f(7) = 3178.59? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

1) yes det kan godt passe
2) husk at fremskrivningsfaktoren skrives som a = (1+r) , hvor r er din vækstrate (r = 0,0213)

Svar #5
29. april 2008 af BusterB (Slettet)

Nåh så det bliver f(x)=15.98*1.0213^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

#5 nemlig! Og husk så, at når du beregner f(7) får du befolkningen i antal mio.

Svar #7
29. april 2008 af BusterB (Slettet)

Okay, mange tak:)

Skriv et svar til: Befolkningsudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.