Kemi
Koncentration
29. april 2008 af
HanneOlsen (Slettet)
Hej
50 mL 2,5 M KNO3- opløsning skal fortyndes, så koncentration bliver 1 M. Hvor meget vand skal der tilsættes? Vi forudsætter, at den fortyndede opløsnings volumen kan beregnes som summen af den oprindelige opløsnings volumen og vandets volumen.
Nogle der kan hjælpe???
Hej
50 mL 2,5 M KNO3- opløsning skal fortyndes, så koncentration bliver 1 M. Hvor meget vand skal der tilsættes? Vi forudsætter, at den fortyndede opløsnings volumen kan beregnes som summen af den oprindelige opløsnings volumen og vandets volumen.
Nogle der kan hjælpe???
Svar #1
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)
1 M = (2,5 mol/L*0,05L)/(Vvand+0,05L)
Isoler så Vvand
Isoler så Vvand
Svar #2
29. april 2008 af Da-ted (Slettet)
der kommer ikke mere stof ned i så du ved at 
, hvor 
hvor er startkoncentration og startvolumen og 
er slut konc. og slutvolumen
Svar #3
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Som #2 påpeger
Stofmængden af stoffet bevares ved fortynding - derfor må det gælde at:
c1 * v1 = c2 * v2 (*), hvor c1 er startkoncentrationen og c2 er slutkoncentrationen og v1 er startrumfanget og v2 er slutrumfanget. (stofmængden beregnes jo ved rumfang ganget med koncentrationen)
I vores tilfælde her, kender vi startkoncentrationen c1 = 2,5M , startrumfanget v1 = 50mL = 0,05L og slutkoncentrationen c2 = 1M .
sidst men ikke mindst ved vi af slutrumfanget er summen af den oprindelige opløsnings vokumen og vandets volumen altså : v2 = v1 + v_vand = 0,05L + v_vand
Sæt tallene ind i (*) og isoler v_vand
Stofmængden af stoffet bevares ved fortynding - derfor må det gælde at:
c1 * v1 = c2 * v2 (*), hvor c1 er startkoncentrationen og c2 er slutkoncentrationen og v1 er startrumfanget og v2 er slutrumfanget. (stofmængden beregnes jo ved rumfang ganget med koncentrationen)
I vores tilfælde her, kender vi startkoncentrationen c1 = 2,5M , startrumfanget v1 = 50mL = 0,05L og slutkoncentrationen c2 = 1M .
sidst men ikke mindst ved vi af slutrumfanget er summen af den oprindelige opløsnings vokumen og vandets volumen altså : v2 = v1 + v_vand = 0,05L + v_vand
Sæt tallene ind i (*) og isoler v_vand
Skriv et svar til: Koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
